2015. november 7., szombat

A gyönyörű haj titka

Az első és legfontosabb hogy táplálkozzunk kiegyensúlyozottan! Elegendő A, B, E és H vitamint, valamint elegendő vasat, jódot, folsavat és cinket juttassunk a szervezetünkbe.

A második, hogy ne samponozzuk túl a hajunkat! Ha hetente 2x - 3x mosunk hajat, akkor felejtsük el a dupla samponozást, mert ettől megsérül a fejbőr védőrétege. Mikor a legelején bevizezed a hajad, forró vízzel tedd mert ettől a pórusok kitágulnak, és mikor leöblíted a sampont, langyos vízzel öblíts, hiszen akkor a pórusok összehúzódnak. Mikor felvitted  a sampont legalább 5 percig masszírozd a fejbőröd körkörös mozdulatokkal, ezzel serkented a vérkeringést és csökkentheted a hajhullást, a faggyúképződés is kevesebb lesz, így lassabban zsírosodik a hajad. 

A harmadik - tedd élénkebbé a hajszínedet! Egy idő után fénytelenné, fakóvá válik a hajunk, hiába használtunk tartós hajfestéket. 
Két festés között érdemes természetes színezőket használnunk
- közép- sötétbarna hajúaknak: főzzünk egy adag fekete teát, forrásba lévő vízbe dobjunk bele egy-két karika vöröshagymát is! Miután leszűrtük a főzetet, öntsük a hajunkra és hagyjuk rajta pár percig, hogy a keverék kifejhesse hatását!
- szőkés hajúaknak: kamilla teát főzzünk le és facsarjuk bele fél citrom levét, ugyanúgy szűrjük le és öntsük le vele a hajunkat, pár percig hagyjuk itt is rajta, míg kifejti a hatását.

Egy-két apróbb tipp, hogy megóvjátok a hajatokat:
- mindig alulról felfele fésülködjetek és a hajtípusotokhoz megfelelő fésűt használjatok
- rendszeresen vágassátok a hajatokat, úgy 3-4 havonta
- használjatok szatén párnahuzatot! - a pamut magába szívja a nedvességet
- hosszú hajúak használjanak mindig balzsamokat (persze a rövid hajúaknak sincs megtiltva - én is használok :) -)
- makadámia, kókusz, mandula és dió olajakat érdemes használni a hajunkra - csak kenjük a hajunkra, hagyjuk rajta 15 percig, mossuk ki és utána jöhet a balzsamozás, mint máskor.

Ha nektek is van bármi más ötletetek, praktikátok ami bevált, akkor osszátok meg velünk! :)
Legyen nagyon szép hétvégéje mindenkinek!

Viki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése