2015. március 12., csütörtök

Tippek az erős és egészséges körmökért

Az elhanyagolt köröm látványa nem kelt túl jó benyomást, akár csak a törékeny, egészségtelen körömé. Mindegyikre van megoldás, csupán odafigyelés és némi ápolás szükséges.
Néhány egyszerű tipp, hogyan legyen erős és egészséges a körmöd!
1. Az első és legfontosabb dolog, hogy soha nem rágjuk a körmöt! Nagymértékben károsítja, egyenetlen növekedést eredményezhet, ráadásul kórokozókat juttathatunk a köröm közvetlen közelébe, ami fertőzésekhez vezethet.
2. Kerüljük az aceton alapú körömlakklemosó gyakori használatát (heti egy alkalomnál többször nem ajánlott), mert zsírtalanító hatásánál fogva rendkívül kiszárítja a körmöt. Helyette használjunk acetát alapú körömlakklemosót.
3. Körömlakklemosás után ne vigyünk fel azonnal új lakkot, érdemes pihentetni egy napot vagy legalább egy éjszakát.
4. Mit árul el a köröm?
- domború köröm: vashiányra utalhat
- töredezett, bordázott köröm: A-vitamin hiányról árulkodik
- fehér foltok: cink- vagy fehérjehiányt jelez
5. Ápoljuk körmeinket rendszeresen, lehetőleg havonta egyszer.
6. Kenjük be körmeinket olívaolajjal, hagyjuk hatni körülbelül 15-20 percig. Ez hatásos módja annak, hogy természetes módon erősítsük azokat.
7. A mandulaolaj kevés sóval elkeverve valóságos csodaszer. A körmökre és a kutikulába (más néven körömbőr) dörzsölve erősíti a gyenge, beszakadásra hajlamos körmöket, és táplálja a száraz, hámló kutikulát.
8. 3 evőkanál szódabikarbónát keverjünk el
½ csésze langyos vízzel, ebbe áztassuk körmeinket körülbelül 15 percig. Utána körömkefével gyengéden sikáljuk át.
9. Ha körömágyunkat puhítanánk fel, egy tál ecetes vízbe áztassuk 5 percig ujjainkat. Körömkefére ilyenkor nincs szükség.
10. Együnk több zöldséget és gyümölcsöt körmeink egészsége érdekében. Fontos a fehérjefogyasztás szempontjából is, mert olyan esszenciális aminosavak találhatóak a zöldségekben, gyümölcsökben, amelyek a fehérjék építőkövei.
11. Fontos, hogy sok vizet igyunk naponta, emellett a sárgarépa lé is kifejezetten jót tesz körmeinknek. Gazdag kalciumban és foszforban, segít megerősíteni körmeink.
12. Mindig viseljünk gumikesztyűt takarítás és mosogatás közben, hogy megvédjük kezünk és körmeink a mosó- és tisztítószerek hatásától. Vinil kesztyű használatával akár extra puha lehet kezünk, ha felhúzás előtt hidratáló krémmel kenjük be.
13. Fürdés után közvetlenül nem érdemes reszelni a körmöket, mert a puha köröm könnyebben törik.
14. Nyugodtan használhatunk átlátszó körömlakkot, mert amellett, hogy szép fényt ad körmeinknek, védi és erősíti is. Ha pedig színes körmökre vágyunk, akkor is vegyük elő az átlátszó lakkot. Kezdjük az első réteget vele (vagy base coat), majd vékonyan jöhet két réteg a színes lakkból, zárásképp egy újabb réteg átlátszó (vagy top coat).

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést! :) Ha bármi kérdésetek van megtaláltok itt, facebookon és e-mailben is.

További szép napot, és köszi, hogy olvastatok! :)

Viki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése