2015. szeptember 26., szombat

Rolfe a mopsz

Gondoltam most írok egy keveset a kiskutyámról, hogy őt is megismerhessétek! :)

Ő itt Rolfe, a mopsz kiskutyám. Tavaly nyár óta van velem,  8 hetesen került hozzám. Régi álmom volt egy kutyus, aki mindig velem van és végre tavaly teljesült.

Hogy miért pont mopsz? Mert olyan aranyos kis pofikája van és olyan mint egy bohóc :) Akinek egyszer lesz mopsza az már nem szeretne más kutyust hiszen ők olyan hálásak és szeretni valók.

Egy kis fajta jellemző:
Egy rendkívül hosszú múltú, kínai eredetű kutyafajta. Kicsi, zömök teste van, farka felfele kunkorodó és az orra rövid, nyomott. Szeme nagy és sötét. Szőrzete rövid, így könnyű ápolni, bár mikor vedli le a 'téli bundáját', na akkor veszi is észre az ember hogy mennyi szőre van. Szóval mikor tavasszal minden csupa szőr lesz, nem kell megijedni :)
Színe lehet ezüstös, fakó, barackszínű és fekete.
Ideális magassága: 30-32 cm, súlya: 6-10 kg-ig terjed, ami persze függ a kutyus méretétől.

A mopsz 2 éves koráig hiperaktív kutyus, így következetesen kell nevelni. Makacs fajta és nem szereti ha haragszanak rá. Mivel nagyon szeret enni és hízásra hajlamos fajta így a jutalomfalatokkal és a túl sok kajával vigyázni kell! Rendkívül jó természetű, nyugodt és kiegyensúlyozott. Szereti a gyerekeket, sosem agresszív, igazi csalási kutya. Lakásban tartandó fajta, mert a rövid orra miatt nem lehet egész évben a kertben. Az orr sajátossága, és a rövid szájpadlása végett, prüszköl és horkol. Ritkán ugató kutya.
Rolfe júniusban múlt el 1 éves. Még mindig nagyon hiperaktív, nehezen lehet lefárasztani. Szeret nagyokat sétálni és az a boldogság amikor hazaérek munkából, az felbecsülhetetlen. :) Nagyon ragaszkodó kutyus és ha nem az van amit ő akar akkor aztán kicsapja a hisztit, olyan mint egy kisgyerek. Persze ahogy a fajtajellemzésnél is írtam, következetesnek kell lenni.



Mivel eljött a rossz idő így vettem neki egy esőkabátot, ha szemerkél az eső, akkor is eltudunk menni sétálni.
Nagyon szereti hogy nem ázik el és ilyenkor is tud jókat futkosni. 
Már várjuk a telet, tavaly nagyon örült a hónak. Az elején csak nézte hogy mi ez aztán persze elkezdett össze-vissza futkosni. Hála isten nem fázós kutyus, így nem öltöztetem mindenféle ruhába. Persze nem vagyok ruhaellenes, mert ha a kutya fázik akkor kell a ruha és nagyon édesek benne, de mivel a mopszoknak dupla a bundájuk így jól bírják a hideget is. 

Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Ha bármilyen kérdésetek van a fajtával kapcsolatban keressetek meg bátran, amiben tudok segítek :)
Legyen nagyon szép hétvégétek!

Viki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése