2015. április 1., szerda

Tippek a szép arcbőrért

Mostanában annak a híve vagyok, hogy egyre kevesebb sminkterméket használjak.
A sok stressz a suli végett és a kevés alvás nagyon megviselte az arcbőrömet. Próbálok nagyon sok természetes hidratálókat keresni és elkészíteni, hiszen jobban szeretem, ha tudom mit viszek fel az arcomra. :)

Mint ahogy már egy korábbi bejegyzésemben is írtam, a víz nagyon jó hatással van a bőrre.
Ha naponta elegendő vizet isztok, akkor nem csak a bőrötök, de a szervezetetek jelentős részét is áttisztítjátok, amely az arcotokon is hamar meglátszik majd. Törekedjetek arra, hogy napi 10 pohár vizet megigyátok. Ha stresszes életet éltek és nincs időtök, energiátok erre, akkor reggelente a kávé, tea után fogyasszatok el egy nagyobb pohár vizet, citrommal és egy csepp mézzel. A reggeli, valamint esti hideg-meleg vizes arcöblítés pedig ugyancsak fontos! Ne használjatok durva szappanokat, amikor az arcotokat mossátok, helyette inkább természetes olajokkal, jó minőségű sminklemosókkal frissítsétek fel a bőrötöket!

Mostanság szeretem elhagyni a legtöbb sminkterméket, hiszen a bőrünknek is lélegeznie kell. Tehát ha nem muszáj, ne sminkeljétek ki magatokat és éjszakára se kenegessétek az arcotokat zsíros olajokkal, krémekkel. Legalább hetente 1-2 nap ajánlott, hogy sminkek nélkül lélegezni hagyjátok a bőrötöket.

Az elhalt hámsejtek eltávolítása ugyancsak alapvető. Éppen ezért kéthetente ajánlott, az arcradír használata. Az egyik legegyszerűbb módszer, ha egy lágy paradicsomot péppé törtök és felkenitek az arcbőrötökre. Hagyjátok 10-15 percig a bőrötökön, majd langyos vízzel mossátok le.

és pár gyors egyszerű tipp, hogy hogyan frissítsétek fel a bőrötöket:
- Vágjatok fel egy almát szeletekre és helyezzétek az arcotokra, majd 15 percig hagyjátok fent. A gyümölcs felszívja a felesleges zsírt a bőrről és összehúzza a pórusokat. Miután letelt a 15 perc, nedves vattakoronggal töröljétek át az arcotokat, majd száraz kendővel itassátok fel a nedvességet. Ne folyóvízzel mossátok le az arcotokat közvetlenül!
- Készítsetek natúr joghurt és cukor egyenlő arányú egyvelegéből mixet, melyet körkörös mozdulatokkal masszírozzatok bele az arcotokba. 5 perc után mossátok le langyos vízzel.
- Keverjetek össze két evőkanál tejfölt másfél evőkanál liszttel és néhány csepp lime-al, és készítsetek belőle sűrű masszát. Ezt a krémet lefekvés előtt és ébredés után rendszeresen alkalmazzatok!
- Már a maják és az aztékok is ismerték a csokoládé jótékony hatását a bőrön. Triptofán tartalmának köszönhetően, ami egy esszenciális aminosav, hangulatjavító, így a bőrön alkalmazva hámlaszt és ellazít. De pusztán a kakaópor mézzel elkeverve is kiváló antioxidáns a bőr számára.
- Az aloe vera növény levelét ha kettévágjátok, értékes aloe vera gélt nyertek belőle, amit közvetlenül is alkalmazhattok a bőrötökön. Különösen jó hatással van az aknéra és a pattanásos bőrre, antibakteriális hatása végén.
- A mandula tele van E-vitaminnal, így házi készítésű mandulatejjel átitatott vattakoronggal érdemes rendszeresen áttörölni az arcotokat.
- Egy héten egyszer érdemes tojásfehérjéből vert habot alkalmazni a bőrötökre, ha zavar a tojás illata, néhány csepp levendula vagy rózsaesszenciát hozzáadhattok.
- A felvágott citromszeletek az arcra helyezve, eltüntetik a sötét foltokat.
- Szárítsatok le néhány narancshéjat, majd reszeljétek le, és rendszeresen mossátok át vele at arcotokat. Felfrissít és üde színt ad majd a bőrötöknek!

Remélem hasznos tippeket osztottam meg veletek és nem csak nekem, hanem nektek is segítettem vele. Ha bármi kérdésetek van megtaláltok itt, facebookon vagy e-mailben!
További szép hetet, és köszi, hogy velem tartottatok! :)
Viki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése