2015. május 25., hétfő

DIY - Matchás fagyi

A matcha a rituális japán teaceremóniák köztiszteletben álló teája. Évente mindössze 1000 tonnát termesztenek belőle, és a legdrágább teafajta mind közül.

                              Tudtátok?
- Hetvenszer annyi antioxidáns van benne, mint a narancsban.
- Kilencszer több béta-karotin, mint a spenótban.
- Megnöveli az energia szintet 8-10 órára.
- Fokozza a mentális éberséget.
- Növeli a nyugodtságot és csökkenti a stresszt
- 30-40% növeli a metabolikus szintet (BMR) rendszeres fogyasztása esetén elősegíti a fogyást.
- Öregedés gátló hatását az extra magas antioxidáns tartamának köszönheti
- Csökkenti a vérnyomást és az LDL azaz „rossz” koleszterin szintet
- Stabilizálja a vércukor szintet
- Erőteljes anibiotikus és vírusellenes hatással bír így erősíti az immunrendszert is
- Erős vértisztító és méregtelenítő, valamint lúgosít is így a többi zöld teával ellentétben nem csinál gyomorsavat.
- Vízhajtó hatású.

Ha kedvet kaptatok a matchás fagyihoz, akkor olvassatok tovább. 
 Íme a recept:
- fél liter tej (2,8, vagy 3,5%-os)
- fél liter főzőtejszín
- 4 tojás
- 200 gr kristálycukor
- 15 gr matcha teapor (vámház körútinál kaptok olcsón!)

A tejet a cukorral, és a tojások sárgájával együtt tegyétek el főzni. Közben egy habverő segítségével kevergessétek (jó a kézi is de ha gépi, akkor vegyétek le a tűzről). Forrásig kell melegíteni, majd végül hozzáadni a matcha port. Jó alaposan keverjétek el, majd vegyétek le a tűzről. Amint kézmelegre hűlt öntsétek hozzá a főzőtejszínt, keverjétek el, tegyétek be egy fémtálba és amint hideg, mehet a mélyhűtőbe. Két óra múlva kavarjátok meg, hogy a jégkristályok megtörjenek, s ismét mehet vissza a fagyóba.
Ezzel kész is vagyunk. Itadakimasu! :)

Remélem tetszett ez a bejegyzés és hogy ízleni fog a fagyi! :)
További szép napot nektek!
Viki

Forrás: japantea.hu ; wikipedia.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése