2015. június 29., hétfő

Sminktippek nyárra

Egy kis kihagyás után újra itt vagyok! Ne haragudjatok, hogy nem voltam, de a munka elvette az időm nagy részét. De a nagy hír, ami történt velem, hogy találtam egy Grafikusi szakos iskolát (minden vágyam ez volt) és oda megyek szeptembertől tovább tanulni :) Majd egy másik posztban ígérem részletesebben beszélek róla, de most jöjjenek a sminktippek!

Nyáron nehéz szépnek, ápoltnak maradni, főleg akkor, ha a hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik. Ilyenkor sokkal többet izzadunk, a faggyútermelődésünk is intenzívebb lesz és ez a két dolog egyáltalán nem könnyíti meg a dolgunkat, ha sminkelnünk kell.

Érdemes beszerezni egy tonikot vagy arctisztítót, mely szárítja a bőrt, így a faggyútermelődés csökkenthető lesz. Vizes alapú krémeket és bőrápolókat használjatok. Ha viszont nagyon zsírosodik a bőrötök, érdemes hetente egy agyagos pakolás.

A nyári melegben a sok smink elkenődik, ezért ne vigyétek túlzásba. Cseréljétek le a krémeket és az alapozókat ásványi alapú termékekre!

Ajánlatos az alapozó helyett színezett hidratálókrémet használni (BB vagy CC krém). A szem alatti karikákat és a bőrhibákat egy kevés korrektorral és alapozóval tüntethetitek el.

Érdemes a szempillaspirálunkat is lecserélni vízállóra, ha eddig még nem tettétek!
Az ajkaknak is fontos a védelem, így ilyenkor használjatok UV-szűrős, hidratáló ajakbalzsamot!

Ha izzadásra és zsírosodásra hajlamos az arcotok, akkor egy kevés púderrel felfrissíthetitek a sminketeket! (Púderbe mártott szivaccsal napközben feltudjátok itatni az izzadságot).

Ja és nem győzöm mondani, hogy igyatok sok-sok vizet!

Köszi, hogy olvastatok! További szép napot és kellemes hetet mindenkinek!
Szépüljetek okosan! :)

Viki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése