2015. július 21., kedd

Ha nem iszunk elegendő vizet

Nyáron nagyon fontos a víz fogyasztás, mint ahogy ezt mindig hangsúlyozom nektek. Nagyon sok előnye van ha elegendő vizet isztok. De most nézzük meg, hogy mi történik ha nem fogyasztunk eleget.
- Nagy eséllyel lehetnek egészségügyi gondjaink. Minél több vizet isztok annál kevesebb az esélye annak, hogy vesekövetek vagy szívinfarktusotok legyen.
- A bőr ráncosabb lesz ha nem iszunk elegendő vizet, viszont ha elegendő vizet iszunk a víz feltölti az apró vonalakat, ráadásul élénkíti a tompa bőrszínt.
- Amikor megiszom a megfelelő napi adag vizemet (2-3 l) akkor észreveszem, hogy többet látogatom a mellékhelyiséget :) ez azért van mert megfelelő az anyagcserénk. És ha megfelelő akkor az azt jelenti hogy könnyebben fogyunk és nehezebben hízunk meg.
- Ha nem iszok eleget észreveszem, hogy nehezebben megy a gondolkodás, főleg ebben a nagy melegben. Kutatók kimutatták, hogy azok a tinédzserek akik kevesebbet isznak, "összeesik" az agya, és amikor problémamegoldó feladatot kellett megoldani, ugyan olyan jól teljesítettek mint akik ittak, de sokkal nagyobb részét vették igénybe az agyuknak. Ha elég folyadékot iszunk, az agy visszaáll a normál méretre.
- Egy másik tanulmányban megállapították, hogy akik ittak két pohár vizet minden étkezés előtt, azok átlagosan kb. 90 kalóriával ettek kevesebbet. Három hónap alatt akik elegendő vizet ittak, 2 kg-mal többet fogytak, mint azok a fogyókúrázok, akik kevesebbet ittak.
- Ha nem iszunk eleget a hangulatunk rosszabb lesz. Kutatók felkértek nőket és férfiakat, hogy vegyenek részt egy 60 perces aerobik edzésen. A csapat fele megfelelő mennyiségű vizet fogyasztott, míg a másik fele nem. Az edzés után a kevesebb vizet fogyasztottak nagyobb számban számoltak be fáradtságról, és érezték magukat zavartnak,feszültnek és depressziósnak.

Szóval még mindig azt mondom, hogy érdemes meginni a megfelelő mennyiséget napi szinten, hiszen nemcsak rövid, de hosszú távon is nagyon jó hatása van. :)

Remélem tetszett ez a bejegyzés, és hogy nem csak magamat veszem rá jobban a víz ivásra, hanem titeket is, hiszen nagyon fontos, főleg nyáron. :) Legyen szép napotok!

Viki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése